Три ракети са били изстреляни от Ливан срещу Израел, като в отговор израелската артилерия е открила огън по ливанската територия, съобщи пресслужбата на израелските военни, цитирана от "Аарец".

"Три ракети бяха изстреляни от Ливан по територията на Израел. Две от тях паднаха на израелска територия, едната не прелетя границата. В отговор артилерийски подразделения на израелската армия обстреляха територията на Ливан", уточняват израелските военни.

Израелската армия удари Ливан с артилерия след ракетни атаки

Израелската армия удари Ливан с артилерия след ракетни атаки

От Ливан са били изстреляни две ракети

По информация на държавното радио Kan няма жертви в резултат на ракетния обстрел от израелска страна. Радиостанцията съобщава, че израелският премиер Нафтали Бенет и министърът на отбраната Бени Ганц в момента провеждат консултации по въпросите на сигурността в Кнесета (израелския парламент).

Kan посочва, че по израелски оценки зад ракетните атаки стоят палестински групировки, базирани в Ливан.

По-рано днес израелските военни съобщиха, че сирените за въздушна тревога са се включили в населените места Кириат Шмона, Кфар Гилади и Тел Хай, разположени близо до границата с Ливан. Според Kan системата за противовъздушна отбрана "Железен купол" не е била задействана за прехващане на ракетите.

Израел нанесе ответен удар срещу Ливан

Израел нанесе ответен удар срещу Ливан

От ливанска територия бяха изстреляни 6 ракети

Предишния път Израел беше подложен на ракетен обстрел от Ливан на 20 юли. Тогава една от ракетите беше прехваната от "Железен купол", втората експлодира в необитаема зона. В отговор израелската артилерия порази цели на ливанска територия.

Kan отбелязва, че това е вторият ракетен обстрел на територията на еврейската държава от Ливан след полагането на клетва от новото израелско правителство начело с Бенет на 13 юни.

Обстрелват Израел и от Ливан

Обстрелват Израел и от Ливан

Сирени за тревога в Ашдод