Ливанският министър на отбраната Елиас Мур предупреди, че армията ще подхожда твърдо към всяка групировка, която се опита да наруши прекратяването на огъня в Южен Ливан.

Мур предупреди, че всяка ракета, изстреляна от Ливан, ще бъде от полза за Израел, тъй като ще даде на еврейската държава претекст да атакува Ливан, предаде БТА.
Министърът изрази увереност, че Хизбула ще се придържа към примирието.

Мур обяви също, че в момента армията контролира цялата граница със Сирия и ще сложи край на доставките на оръжие, предаде Ройтерс.

Междувременно ливанският премиер Фуад Синьора обяви израелската офанзива в страната за "престъпление срещу човечеството".
"Това, което виждаме днес, е картина на престъпленията, извършени от Израел... няма друго определение, освен престъпен акт", заяви Синьора, цитиран от БТА.

Изказването си Синьора направил, застанал върху купчина отломки в южната част на Бейрут и заобиколен от репортери и телевизионни оператори.

В същото време Иран опроверга информациите, че осигурява на Хизбула средства за възстановяването на стотиците домове, разрушени по време на 34-дневния военен конфликт с Израел, отбелазва БТА, като се позова на АП.

Говорителят на иранското външно министерство Хамид Реза Асефи обяви, че засега не е уточнено нито количеството, нито естеството на помощта, но добави, че Иран ще подпомогне Ливан в близко бъдеще.

Асефи отхвърли твърденията, че Техеран е осигурил средствата, които членове на Хизбула бяха видени да раздават на хора, останали без домове след израелските бомбардировки.