В ливанския град Триполи е въведен полицейски час.

В последните седмици там се състояха най-сериозните сблъсъци между привърженици на управляващите и опозицията, ръководена от „Хибулла".

В Триполи от вчера са разположени и значителни военни части. Техните постове минават по границата между кварталите Баб табан и Джебел, където в продължение на два дни имаше сериозни улични боеве.

Властите се опасяват от нови сблъсъци между сунитите и алавитите.

Командващияj на армията в Триполи заяви, че по всеки, който се появи в този район след 21 часа вечерта, и е съмнителен и въоръжен, ще бъде стреляно.

Миналата седмица се очакваше, че Ливан най-накрая ще може да сформира новото си правителство, след като бе сключено споразумение между привържениците на управляващото мнозинство и опозицията.

Правителството трябва да се ръководи отново от Фуад Синьора и да бъде на "националното единство" - с представители на всички по-големи политически формации и назначени трима министри от президента.

Въпреки сключените споразумения с посредничеството на Катар, повече от 6-месечната политическа криза в страната продължва. Освен че все още няма правителство, в редица по-големи ливански градове избухват периодически въоръжени сблъсъци.