Лондон може да наложи и по-тежки санкции на Русия, ако се стигне до пълна инвазия в Украйна, съобщава външния министър Лиз Тръс. Тя определи пакети от мерки наложен вчера като "свиреп", съобщава  Би Би Си (BBC).

Лиз Тръс сподели, че Лондон пази най-тежките санкции в шкафа.

Руският президент Владимир Путин изпрати войски в двата отцепили се украински региона, контролирани от про-руски бунтовници.

В резултат на това английският премиер Борис Джонсън наложи санкции на Русия. Бяха замразени активите на пет руски банки, както и сметки на руски милионери, които ги очаква и забрана за пътуване.

Джонсън зове съюзници към обединение срещу руската агресия

Джонсън зове съюзници към обединение срещу руската агресия

По време срещата на върха за сигурността в Мюнхен в събота

Членове на правителството призовават за по-строги санкции. Според тях действията на премиера, не са били достатъчно твърди. На Даунинг стрийт ще се проведе събрание, на което ще се обсъдят как мерките срещу Русия да бъдат по-ефективни. Очаква се и Борис Джонсън да обяви, че ще окаже военна подкрепа на Украйна.

Лиз Тръс сподели, че това са най-тежките санкции, които Обединеното Кралство някога е налагало на Русия. Тя добави, че те са обсъдени и координирани със САЩ и ЕС, за да не може повече Владимир Путин да играе на "Разделяй и владей".

"Ние сме обединени и сме готови да засилим санкциите, при пълна инвазия в Украйна.", добави тя.

Тръс защити и даренията направени от руснаци за Консервативната партия. Тя сподели, че трябва да се прави разграничение между тези, които подкрепят действията на Путин и тези, които са дошли в Англия преди години и вече са част от политическата система на страната. Тя показа нейна снимка със съпругата на бивш руски министър, близък до Кремъл, и сподели, че не се срамува от това. Въпросната дама е един от най-големите дарители на средства за партията.

Тя коментира и изказване на Борис Джонсън, че финалът на тазгодишното издание на Шампионската Лига не трябва да се провежда в Санкт Петербург. Причината за това са действията на Русия в Украйна.

Борис Джонсън незабавно удря Русия с тежки санкции

Борис Джонсън незабавно удря Русия с тежки санкции

Путин щял да разбере, че "сериозно е сгрешил"