Руската отбранителна промишленост се опитва да преодолее разликата в капацитета с Украйна при разработването на наземни дронове камикадзе. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Отбелязва се, че на 27 ноември ръководителят на руската компания KMZ Михаил Даниленко е обявил, че техните наземни безпилотни апарати ще бъдат изпробвани в "специалната военна операция" с оглед установяване на серийно производство през 2024 г.

Фирмата KMZ е произвеждала различни наземни дронове и преди, но през последните месеци тя започна да рекламира своите възможности за еднопосочна атака. По данни на Даниленко устройството може да носи боеприпаси до 600 кг.

Военноморските сили са използвали наземни комплекси без екипаж от Втората световна война. Въпреки това, новите модели, наподобяващи скоростни лодки, пълни с експлозиви, в ръцете на украинските сили се очертаха като ключова способност в морската област след пълномащабното нахлуване на руските сили, посочват от британското разузнаване.

В Украйна стартира производството на наземен робот-камикадзе

В Украйна стартира производството на наземен робот-камикадзе

Той е евтин, но се движи трудно при сняг и кал