Венецуела ще засили военното сътрудничество с Русия за защита на мира и суверенитета на Боливарианската република. Това обяви в сряда президентът на Венецуела Николас Мадуро.

"Прегледахме плановете за военно сътрудничество и одобрихме посоката за мощно военно сътрудничество между Русия и Венецуела за защита на мира, суверенитета, защитата на териториалната цялост", каза държавният глава, чиято реч беше излъчена по телевизионния канал Venezolana de Televisión.

Министърът на отбраната Владимир Падрино има ясни инструкции по този въпрос, ние ще разширим програмата за сътрудничество с военна сила като Русия, посочи Мадуро.

Опозицията във Венецуела иска САЩ да облекчат икономическите санкции

Опозицията във Венецуела иска САЩ да облекчат икономическите санкции

Промяна в политиката, насочена към връщане на президента Николас Мадуро

Президентът добави, че "Русия се радва на пълната подкрепа на Венецуела пред заплахите от НАТО и западния свят".

В сряда вицепремиерът Юрий Борисов започна работното си пътуване до Венецуела. Борисов оглавява междуправителствената комисия по търговско-икономическо и техническо сътрудничество с Венецуела. Руската делегация включваше представители на министерства и ведомства, отговарящи за различни области на търговско-икономическо, научно и техническо сътрудничество с тези страни, по-специално Министерството на финансите, Министерството на икономическото развитие, Министерството на промишлеността и търговията, Министерството на енергетиката, Министерството на земеделието и др.