Канцеларията на президента на Палестинската автономия Махмуд Абас разкритикува САЩ за блокирането на предложената от Алжир резолюция на Съвета за сигурност на ООН за Газа, която призовава за незабавно прекратяване на огъня.

В изявление на президентството се казва, че американското вето дава "допълнителна зелена светлина на израелската окупация да продължи агресията си срещу народа на Газа и да започне кървава атака срещу Рафах", като добавя, че администрацията на САЩ подкрепя "варварските атаки" на Израел срещу цивилното население в Ивицата Газа.

"Тази политика превръща Съединените щати в партньор в престъпленията на геноцид и етническо прочистване, както и във военните престъпления, които израелските сили извършват", заключава канцеларията на президента.

Сега САЩ предложиха конкурентна проекторезолюция, призоваваща за временно прекратяване на огъня във войната Израел-"Хамас" и противопоставяща се на голяма сухопътна офанзива на неговия съюзник Израел в Рафах, се казва в текста, видян от "Ройтерс" в понеделник.

Израелският президент постави условие за признаването Палестинската държава

Израелският президент постави условие за признаването Палестинската държава

Белият дом работи за мир в Близкия изток