Предложенията на Матю Нимиц ще бъдат анализирани и обсъдени с всичките им детайли и следствия. Вече сме близо до финала, заяви македонският премиер Никола Груевски в първото си изявление след срещата си с Нимиц.

Груевски увери, че предложенията ще бъдат обсъдени и с други политически сили, с другите фактори в държавата, с коалиционните партньори и резултатите ще бъдат направени публични. Част от опозиционните партии също ще бъдат запознати, увери македонският премиер.

Той посочва още, че разговорите ще продължат утре и категорично няма да бъде прието нещо, което не отговаря на интересите на Македония.
В отговор на въпрос дали ще се проведе референдум за името на Македония, Никола Груевски посочва, че не би могъл да даде конкретен отговор на този въпрос, но по мнението му името на държавата трябва да бъде тема за дебат в цялото общество, а не само сред политиците.

"Името на Македония трябва да се обсъжда на ниво граждани, а не на ниво политици, защото името не нито мое, нито на Радмила Шекеринска, на Бранко Цървенковски, Антония Милошоски или на Никола Димитров", коментира премиерът.
Самият Груевски допълва, че има и такива нагласи сред гражданите.