Мъж замери френския президент Еманюел Макрон с яйце, докато беше на посещение в ресторантьорски и хотелиерски търговски панаир в югоизточния град Лион, съобщава "Франс прес".

Яйцето удари рамото му, но отскочи, без да се счупи.

Нападателят беше бързо хванат и изведен от залата, като Макрон каза, че ще се опита да говори с него по-късно.

"Ако има какво да ми каже, нека дойде", отбеляза Макрон на Международния търговски панаир за обществено хранене, хотелиерство и храна (SIRHA), като допълни: "След това ще отида да го видя."

Това беше учудващ смут в сравнение с топлия прием от страна на посетителите на панаира за центристкия президент, не на последно място след като той обяви, че бакшишите в ресторанти, платени с кредитна карта, вече няма да се облагат с данък.

Яйцата от разгневени протестиращи са често срещана професионална опасност за френските политици и Макрон не прави изключение.

Когато той все още беше кандидат за президент през 2017 г., яйце се разби в главата му по време на посещение на националния селскостопански панаир в Париж.

Неотдавна мъж му удари шамар през лицето, докато той се ръкуваше с доброжелатели в южния град Валанс през юни.

18 месеца затвор за мъжа, ударил шамар на Макрон

18 месеца затвор за мъжа, ударил шамар на Макрон

Ударил Макрон заради "упадъка" на Франция

28-годишният мъж, който заяви пред съда, че симпатизирал на антиправителствените протести на "жълтите жилетки" през 2018 и 2019 г., беше осъден на четири месеца затвор.

Очаква се сигурността на Макрон да бъде повишена през следващите месеци, след като центристкият лидер умножава публичните си изяви преди масово очакваната кампания за преизбирането му.

Досега той не е обявил официално кандидатурата си за още един 5-годишен мандат в изборите, насрочени за април 2022 г.