През 2013 г. американският президент Доналд Тръмп е написал писмо лично до руския държавен глава Владимир Путин, като го е поканил на конкурса "Мис Вселена", който тогава се проведе в Москва, съобщава в. "The Washington Post".

Писмото е написано през юни 2013 г., посочва изданието с позоваване на няколко източника, запознати с текста на документа. Това е първият известен документиран опит от страна на Тръмп да контактува с Путин.

Той вече е обект на интерес от страна на спецпрокурора Ръбърт Мълър, който разследва руската намеса в американските президентски избори.

Писмото е предадено на руския президент чрез милиардера Арас Агаларов, който е бил един от организаторите на конкурса в Москва.

Съобщава се, че още тогава Тръмп е написал в Twitter: "Как мислите, дали Путин ще дойде на конкурса "Мис Вселена", който ще се проведе през ноември в Москва? Ако дойде, той ще стане новият ми най-добър приятел."

Тръмп и Русия създали на Сейшелските острови таен канал за комуникация?

Тръмп и Русия създали на Сейшелските острови таен канал за комуникация?

Нови доказателства около руската афера на Тръмп

Путин първоначално е приел поканата, но в последния момент е отменил ангажимента, като е изпратил на Тръмп "приятелско писмо" и сувенирна кутия.

Писмото на Тръмп вече е предадено на екипа на спецпрокурора Робърт Мълър.

Адвокатът на Тръмп - Джон Дауд, заяви, че не е запознат с писмото, но определи информацията на . "The Washington Post" като "абсурд".