Големият аржентински футболист Диего Марадона, който в момента е старши треньор на мексикански клуб, посвети снощната победа на отбора си на приятеля си Николас Мадуро и на венецуелския народ.

"Искам да посветя тази победа на Николас Мадуро и на всички венецуелци, които страдат", заяви Марадона, говорейки пред журналисти.

"Шерифите на света, кои са тези янки? Само защото имат най-големите бомби в света, те смятат, че са толкова по-напреднали от нас. Не, не са", подчерта смятаният от някои за най-големия футболист в историята на играта.

"Ние не купуваме тази "чиролита", която те имат като президент", добави звездата, имайки предвид известна аржентинска кукла на вентролог от 1970-те години, имаща силна прилика с външния вид и маниерите на американския президент Доналд Тръмп.

Коментарите на Марадона предизвикаха буря в социалните мрежи, като потребителите на "Туитър" и Reddit предвидимо се разделиха на лагери по отношение на изразената му позиция.

"Марадона да коментира международната политика не е нещо, което знаех, че искам", пише потребител. "Какво се случва, вече обичам Марадона?", изтъква друг. "Марадона, ти си велик", добавя трети.

Други го обвиняват, че е "невеж, когато става въпрос за политика", изтъквайки, че "венецуелците преминават през ада заради Чавес и Мадуро", или обвинявайки футболната легенда, че е "остарял глупак". Някои се опитват да успокоят ситуацията, посочвайки, че Марадона има право "да избира кого да подкрепя и има свобода на изразяване".

Диего Марадона е известен привърженик на венецуелския президент Николас Мадуро. През миналата година след нападение с безпилотен самолет срещу Мадуро и други правителствени служители, футболната звезда заяви, че опитът за убийство срещу венецуелския лидер е "опит за покушение срещу страната".