Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс предупреди севернокорейския лидер Ким Чен Ун да не се опитва "да изиграе" Доналд Тръмп, ако двамата се срещнат през идния месец, предаде Би Би Си.

По думите му, Тръмп може да се откаже от срещата на 12 юни.

"Ще бъде голяма грешка за Ким Чен Ун, ако мисли, че може да изиграе Доналд Тръмп", заяви Пенс пред Fox News.

Припомняме, Пхенян от своя страна също заяви, че може да се откаже от срещата, след като Джон Болтън, съветник по националната сигурност на Тръмп, предложи Северна Корея да следва "либийския модел" за денуклеаризация.

Междувременно експертът по сигурността Хари Казианис прогнозира, че според него срещата Тръмп-Ким няма да се състои така, както е договорена към момента.

"Смятам, че тя е мъртва. Мисля го в момента, тя е мъртва. Двете страни са твърде далече една от друга." - коментира Казианис пред Fox News.

Тръмп пита съветниците си дали да продължи приготовленията за срещата с Ким Чен-ун

Тръмп пита съветниците си дали да продължи приготовленията за срещата с Ким Чен-ун

Притеснен е срещата да не се превърне в пречка

По думите му, Северна Корея ще се стреми към денуклеаризация, при условие, че получи всичко желано по отношение на бъдещ мирен договор и бъдат свалени икономическите санкции.

Вчера в. "The New York Times" съобщи, че американският президент се допитва до своите помощници и съветници дали да продължи подготовката за срещата на високо равнище, насрочена за 12 юни в Сингапур.