Милиардерът Макъл Блумбърг започна своята предизборна кампания за президентските избори в САЩ. Той пусна видеоклип с призив американците да гласуват за него.

По-рано 77-годишният Блумбърг подаде документи за участие в предварителните избори (праймъри) от Демократичната партия на САЩ в няколко щати, но не бе направил официално изявление. 

Майкъл Блумбърг е заделил $30 млн. за изборите

Майкъл Блумбърг е заделил $30 млн. за изборите

Бившият кмет на Ню Йорк се завръща в политиката

В сегашното видео диктор накратко разказва за Блумбърг и неговите достижения в качеството му на предприемач, създал хиляди работни места и на поста му кмет на Ню Йорк, който той заемаше три мандата от 2002 до 2013 г.

Един от главните му мотиви за участието му в бъдещите избори е противопоставянето му на президента републиканец Доналд Тръмп

Майкъл Блумбърг влиза в надпреварата за Белия дом

Майкъл Блумбърг влиза в надпреварата за Белия дом

Той възнамерява да се бори за номинацията на демократите

Клипът завършва с думите: "Майкъл Блумбърг - за президент!", след което самият милиардер казва "Аз съм Майкъл Блумбърг и одобрявам това обръщение" (това е традиционно обръщение за политическите реклами в САЩ).

Победителят на демократическите праймъри ще бъде утвърден през лятото на 2020 г. Той ще предизвика Тръмп, който възнамерява да се кандидатира за втори мандат. Изборите са на 3 ноември 2020 г. 

Майкъл Блумбърг няма да се кандидатира за президент на САЩ

Майкъл Блумбърг няма да се кандидатира за президент на САЩ

Може да победи Доналд Тръмп на вота, но не е сигурен