Мъжът, обвинен в убийството на 10 души преди малко повече от година в супермаркет в американския щат Колорадо, все още е психически неспособен да бъде съден, постанови съдия по делото, цитиран от "Индипендънт".

Твърди се, че Ахмад Алиса, на 22 години, е застрелял полицай, служители и клиенти в и извън магазина в Боулдър миналата година.

Наказателното преследване е спряно от декември 2021 г., когато съдия Ингрид Баке постанови, че той не е в състояние да разбира съдебните процедури и да работи с адвокатите си, за да се защити.

Нови 43 обвинения за стрелеца от Колорадо

Нови 43 обвинения за стрелеца от Колорадо

През март той уби 10 души в супермаркет

Психичната оценка на заподозрения не е оповестена публично, но в съдебните документи се посочва, че той е бил временно диагностициран с неуточнено психическо заболяване, което ограничава способността му да "разговаря смислено с другите".

Разследващите не са посочили мотивите за нападението на заподозрения или защо точно супермаркетът King Soopers е бил нападнат.

Съдията назначи изслушване за 21 юли за допълнителна оценка на способността на заподозрения да се изправи пред съда.

Припомняме, че Алиса вече бе обвинен първо по 10 точки за убийство от първа степен и едно за опит за убийство при нападението. След това той получи 33 допълнителни точки за опит за убийство от първа степен, едно за нападение от първа степен и още 10 други обвинения.

Местят стрелеца от Колорадо в друг затвор след заплахи

Местят стрелеца от Колорадо в друг затвор след заплахи

21-годишният Алиса ще бъде съден за убийството на 10 души

Супермаркетът отново отвори врати през февруари, като половината от персонала, който е работил там по време на стрелбата, е избра да се върне на работа там.