Италианският премиер Силвио Берлускони и руският президент Дмитрий Медведев са „на една вълна." Това заяви самият Берлускони по време на срещата на двамата лидери по случай честването на 150 години от обявяването на италианската република.

Срещите ни са винаги много положителни. На международни срещи сме наистина обединени по отношение на останалите участници, допълни още той.

Берлускони благодари на Медведев, че е приел поканата да рисъства на парада и напомни, че през 2011 година „протичат" година на културата на Русия в Италия и на Италия в Русия.

Берлускони поясни, че по време на срещата са засегнати не само международни проблеми, но и въпроси, свързани с двустранните отношения и най-вече в търговските връзки между двете страни.

Ние се явяваме четвъртия по обем търговски партньор на Русия и имаме амбицията се изкачим едно място по-нагоре", заяви той и определи преговорите с руския държавен глава като много позитивни и плодотворни.

Русия и Италия възнамеряват да продължат активното си сътрудничество в областта на икономиката и да увеличат съвместните проекти, заяви руският президент Дмитрий Медведев, цитиран от РИА Новости.

Той изрази възхищението си от военния парад днес и обърна внимание на нуждата от разрешаване на либийската криза не чрез военни действия, а чрез преговори.