Животите на украинците са разменна монета в голямата игра на Вашингтон. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Той се закани, че руснаците, които са били убити в конфликта, ще бъдат отмъстени или в битка, или "по някакъв друг начин".

В навечерието на междинните избори на 8 ноември в Съединените щати руският политик се зае да размишлява как демократи или републиканци могат да платят за победа в Капитолия или да оправдаят поражение.

"Има само една валута както за действащия екип на Байдън, така и за техните опоненти републиканци, и това са животите на гражданите на митичната държава Украйна, от която те нямат нужда. Те са разменна монета в голямата игра на Америка и лесно биват положени на олтара за бъдещ политически триумф от другата страна на океана", написа Медведев в "Телеграм".

Ядрен взрив в Украйна ще засегне и САЩ, напомня Русия

Ядрен взрив в Украйна ще засегне и САЩ, напомня Русия

Опитите за прехвърляне на вината поставяли Запада наравно с ядрените терористи в Киев

Според бившия руски президент украинците са заплатили с живота си за безкрайните доставки на американско оръжие и за услугите на военни инструктори и наемници. По негови думи украинците могат да бъдат цената и за използването на "мръсна бомба".

В този конфликт обаче страдат и руснаците, подчерта Медведев. "Единствената разлика е, че нашите хора ще бъдат отмъстени. Всеки един от тях. И в битка, и другаде - далеч от бойното поле. И със сигурност не като част от неефективни съдебни процеси, а по някакъв друг начин", увери той и изрази съжаление, че "никой няма да си спомни за украинците".

По негови думи въпросът кой ще получи контрол в Камарата на представителите и Сената е най-важният за САЩ.

"Затова това е битка до горчивия край. Или по-точно до края - края на Украйна. Победителят взима всичко", обобщи Медведев.

Русия обвини САЩ в директно участие във войната в Украйна

Русия обвини САЩ в директно участие във войната в Украйна

Според руското МО, САЩ координира ракетните атаки на Киев в Донбас