Министерството на здравеопазването на Мексико заяви, че в събота е получило близо 6 милиона дози ваксина на AstraZeneca срещу COVID-19, предаде "Ройтерс". Пратката от 5 993 700 дози последва почти 6,5 милиона дози ваксина "Спутник V" във вторник, като това са двете най-големи пратки ваксини, които Мексико е получило, според данните на уебсайта на министерството.

Мексико е ваксинирало напълно срещу COVID-19 около 56 милиона души, или над 43% от населението, според Our World in Data, изследователска група в Оксфордския университет.

Мексико получава 8,5 млн. дози ваксини от САЩ

Мексико получава 8,5 млн. дози ваксини от САЩ

Несъществените пътувания остават забранени и през август

Правителството все още не е предприело програма за ваксинация за деца, като заяви само, че ще ваксинира до един милион непълнолетни лица на възраст между 12 и 17 години, за които се смята, че са изложени на висок риск. Медиите обаче съобщиха тази седмица, че съдът е разпоредил на здравните власти да дават повече ваксини на деца на възраст 12-17 години, както правят в други страни.

Отделно, здравното министерство съобщи за 3478 новозаразени с коронавирус и още 325 смъртни случая, с което общият брой на смъртните случаи в Мексико от пандемията достигна 288 276, а общият брой на случаите до 3 805 765.

Длъжностните лица заявиха, че данните на министерството вероятно представляват значително подброяване както на случаите на COVID-19, така и на смъртните случаи.

60% скок на починалите от COVID-19 в Мексико

60% скок на починалите от COVID-19 в Мексико

Черна статистика