Холивудската актриса Мерил Стрийп отново остро разкритикува американския президент Доналд Тръмп по време на галавечеря на правозащитна организация в Ню Йорк, която е водеща в САЩ в защита правата на хората с различна сексуална ориентация, съобщават световните осведомителни агенции.

"Злото процъфтява, когато добрите хора не правят нищо"... не е ли това истината", изтъкнала Стрийп, допълвайки: "Не трябва да сме изненадани, че фунтаменталисти, от всякакъв вид, навсякъде, си "разиграват коня". Не трябва да бъдем изненадани, че тези дълбоки промени идват на много по-висока цена, отколкото изглежда."

Словесни престрелки между Доналд Тръмп и Мерил Стрийп

Словесни престрелки между Доналд Тръмп и Мерил Стрийп

Звездата го критикува заради подигравка към журналист, Тръмп не се дава

"Но ако оцелеем през този пълен с опасности момент... ако неговият катастрофален инстинкт да отмъсти не ни доведе до ядрена зима, ние ще трябва да благодарим на този президент заради това, че той ще ни отвори очите за това колко крехка в действителност е свободата", подчертала още актрисата.

"Камшикът на президента може, чрез "Туитър", да бие и сплашва, наказва и унижава, да делегитимира медиите и въображаеми врагове със спазматична редовност и лесно провокирана предвидимост", посочила тя. 

След това тя взела отношение и относно предишните коментари на Тръмп, че е "надценена": "Да, аз съм най-надценената и най-руганата актриса от моето поколение. Но точно това е причината да ме поканите тук!"

Стрийп се появила на галавечерята, за да получи награда като отявлен защитник на правата на хората с различна сексуална ориентация.

Припомняме, по-рано Мерил Стрийп нападна Тръмп по време на награждаването си на филмовите награди "Златен глобус".

Без да споменава името на американския президент, Стрийп изтъкна възмущението си, което я е било обзело, след като видяла Тръмп да се подиграва на репортер в инвалидна количка.

Тръмп отговори на Мерил Стрийп, като написа в "Туитър", че актрисата била "надценена". Опита се и да се оправдае, че не е бил разбран по отношение на репортера.