Словесни престрелки между Вашингтон и Холивуд след Златните глобуси. Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп отговори на критиките на Мерил Стрийп, която в речта си на наградите не спести мнението си за новия държавен глава. Тя не спомена името му, но за всички стана ясно кого визира. Тръмп не й остана длъжен. Той споделя, че не е изненадан от критиката на Стрийп, която нарече преди време "любовницата на Хилъри".

Пред New York times Тръмп каза, че не е гледал речта на звездата. Никога не съм се подигравал с хората, споделя той. Отговарях на въпроса на репортер, който се бе притеснил много, обяснява Тръмп ситуацията, предизвикала Мерил Стрийп. Казват, че съм се подигравал, нека, щом Мерил Стрийп и другите могат да четат мисли, ироничен е американският държавен глава.

Той припомня силната подкрепа на звездата за опонента му Хилари Клинтън.

Когато видях това направо ми разби сърцето, каза Стрийп за подигравката на Тръмп над журналиста. За съжаление това не се случва във филм, а в действителността, а това е толкова тъжно, разочарована е актрисата. Тежък беше моментът да видя как човекът, който претендира да заеме най-високия пост в държавата, се подиграва на недостатъка на репортер, каза Стрийп в нощта на наградите.

Инстинктът да унижаваш, особено когато е в публична личност, оказва влияние върху живота на всеки, защото дава пример и на другите хора да се държат по този начин, подчерта актрисата. Неуважението ражда неуважение, насилието ражда насилие, категорична бе Мерил Стрийп, цитирана от Daily mail. Когато силните използват позициите си да унижават, всички губим, е становището й.