Германският канцлер Ангела Меркел изглежда нестабилна и не добре по време на срещата си с украинския президент Володимир Зеленски в Берлин, цялото й тяло видимо трепери по време на церемония, съобщава АП.

Инцидентът в горещото време пред офиса на Меркел, докато военни изпълняват националния химни

Час след това, Меркел се усмихва широко, когато репортери я питат за състоянието й и обяснява, че "оттогава съм пила най-малко три чаши вода, които очевидно са ми необходими, и сега се справям много добре."

По-рано, Меркел бе заснета да стиска ръце пред себе си, когато започва химна и изглежда неспособен да контролира треперенето на тялото си. Канцеларията на Меркел няма незабавен коментар, двамата лидери провеждат пресконференция.

След химна, Меркел изглежда се почуства по-добре и преминава бързо по червения килим със Зеленски към сградата. Следващият месец тя навършва 65 години.

По време на пресконференцията тя коментира Русия и че "докато не бъде постигнат напредък, санкциите не могат да бъдат премахнати. Връщането на делегацията на Руската федерация в ПАСЕ не трябва да става на всяка цена, но без диалог, проблемите не могат да бъдат решени".

Меркел добави, че срещата на съветниците в "Минския формат" ще се проведе на 12 юли и обясни, че Германия и Украйна не обсъждат засилване на санкциите срещу Русия, "а за продължаване (сегашния режим на санкции)".

Посланикът на Украйна в Германия обвини германски политици в "предателство"

Посланикът на Украйна в Германия обвини германски политици в "предателство"

Заради техните проруски позиции