Америка предаде Украйна, защото 60-те млрд. долара, обещани за Украйна и нейната военна помощ, ще закъснее фатално. Русия изстрелва 4-5 пъти повече снаряди всеки ден.

Това заяви бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев пред БТВ за войната в Украйна.

Той обясни, че в момента се отвоюват територии и руската армия възстановява позиции, които бе загубила преди няколко месеца. Руският президент Владимир Путин няма да продължи извън териториите, които би искал да окупира - Донецка, Луганска област и Запорожието, посочи Керемедчиев.

Белият дом: Не сме магьосници, Конгресът да гласува помощта за Украйна

Белият дом: Не сме магьосници, Конгресът да гласува помощта за Украйна

Джейк Съливан смята, че украинците се изтеглиха от Авдеевка заради липса на боеприпаси

По думите му помощта от САЩ ще закъснее фатално и няма да отиде в Украйна след март месец. Европа и ние трябва да покрием една дупка от 60 млрд. долара, от които Украйна се нуждае. България няма този финансов и военен ресурс да произведе и даде на Украйна, която да се защити от руската инвазия, изтъкна Керемедчиев.

Той допълни, че България не предоставя, но продава военна помощ през трети страни и канали в посока Украйна. Заводите ни продължават да бълват оръжия и техника, но я продаваме. Излагаме се, защото просим пари за превозването на техника и бронетранспортьори. Предпочитаме да продаваме оръжия, отколкото да предоставяме такова, каза още Керемедчиев.

БТР-ите за Украйна все още не са потеглили

БТР-ите за Украйна все още не са потеглили

ПП-ДБ иска изслушване на МО заради забавянето на помощта за Украйна