БТР-ите за Украйна все още не са потеглили. Те стоят по складовете. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Той поясни, че ПП-ДБ ще поиска изслушване на министерството на отбраната. Мирчев недоумява как не можем да транспортираме 100 БТР-а от София до Русе за три месеца. Народният представител посочи, че е недоволен от темпа с който се предоставя помощта за Украйна.

Според него страната ни може да помогне на Киев и със снаряди. По думите му имаме много снаряди с изтичащ срок. Можем да ги изпратим на Украйна и да обновим въоръжението си, допълни той.

По отношение на смъртта на Алексей Навални той заяви, че в Русия се убиват не само политически опоненти. Според него се отстраняват всички, които искат Русия да се промени. Русия е опасност. Русия воюва за правото си да живее в миналото и Путин за запази властта си, изтъкна Мирчев.

Депутатът изрази надежда, че парламентарната комисия за Нотариуса може да стигне до политическото ниво на влияние, а не само да посочи 2-3 имена на магистрати, които да изгорят. Той е категоричен, че Мартин Божанов не е действал сам. По думите му, ако твърденията на Бойко Рашков, че е имало теч от ГДБОП към Нотариуса са верни, то тогава имаме сериозен проблем.

Ивайло Мирчев е оптимист, че ротация ще има. Той уточни, че Николай Денков ще подаде оставка на 6 март. Според него новият кабинет трябва да бъде гласуван максимално бързо. Депутатът очаква минимални промени в състава на МС. Според него въпросът в МВнР се е превърнал в проблем, защото темата е станала публична.

Според Мирчев нови предсрочни избори няма да променят нищо. По думите му страната трябва да се фокусира върху Шенген и еврозоната, които да откъснат България от влиянието на Путин.

БТР-ите заминават за Украйна с влакова композиция

БТР-ите заминават за Украйна с влакова композиция

Все още са на територията на страната ни