Парламентът влезе в спор да дадем ли бронирана техника на Украйна. Става въпрос за предложението на Украйна да се предостави техника на МВР с отпаднала необходимост - около 100 БТР, които още от 80-те години се съхраняват в складовете на ведомството. Правителството одобри доклада за дарението още в началото на август месец, като пред юли народните представители неведнъж спориха вече за това.

Борислав Гуцанов от БСП обвини властта в тайни договори по поля, манастири и тайни ъгли. Наистина живеем в държава на абсурдите, смята той. В комисията от отбрана имало само двама депутати, завършили военни училища, а повечето в зала се държали като най-опасно оръжие джойстик за военна игра или епилатор, по думите му. Той настоява БТР-ите да не се дават на Украйна, а да се използват за нашата армия. Гуцанов недоумява защо искаме да закупим подобна американска техника на същите години като БТР-ите, които даваме на Украйна. Социалистът призова мнозинството да размисли и отново настоя за оставката на кабинета.

Николай Дренчев от "Възраждане" също се възпротиви срещу щедрото дарение за Украйна. Дори и в момента имаме нужда от тази техника, категоричен бе той. Виждаме, че и елементарни дронове, закупени от "Али Баба", поразяват сериозна техника, по мнението му. Срамно и омерзително е това, което се случва в момента, подчерта народният представител.

Надявам се, че никой не смята, че България ще влиза във война с някого, обясни Христо Гаджев от ГЕРБ.

Иван Ченчев от БСП изрази съмнение дали депутатите при конфликт ще се изправят пред врага дори и с епилатор в ръка - щели да избягат.

Ивайло Мирчев оборва митове за военната ни помощ за Украйна

Ивайло Мирчев оборва митове за военната ни помощ за Украйна

Предоставянето на БТР-и не ощетява нито армията, нито МВР, уверява депутатът

В дебата отново "Възраждане" коментира опазването на границата ни - тя станала като "шуплесто сирене".

Джейхан Ибрямов от ДПС пък е озадачен от някои изказвания. Говоренето да не надделее над рациото, призова той.

Костадин Костадинов предупреди, че ще подарим 1 милиард лева на Украйна. Държавата е превърната в тор, изтъкна той. Вие сте срам, обърна се той към мнозинството.

Българите са ни казали "Майната ви", предупреди Костадинов колегите си политици. Той и Искрен Митев поспориха кой е психично болен и кой фетишист на чорапи и вратовръзки, както и за коалицията "Пешо, Гошо, Атанас и аз".

Наистина има епилирани мозъци, включи се в стилистиката Ивайло Мирчев.

И военният министър Тодор Тагарев се включи в споровете, обяснявайки не за първи път, че техниката, която даваме на Украйна, е използвана по време на срамния възродителен процес. Той отказа да коментира импровизациите на законотворците на фона на скандирания "Оставка" от страна на депутатите на "Възраждане".

В крайна сметка мнозинството реши да дадем старите БТР-и на Украйна. 152 бяха "за", 57 гласуваха "против".