Внушителен митинг в подкрепа на кандидата за президент на Турция от Републиканската народна партия - Мухарем Индже, се проведе в Истанбул в навечерието на вота за парламент и държавен глава, който ще се състои утре, предадоха информационните агенции.

Различните източници определят броя на участниците като "стотици хиляди", над милион, а според щаба на самия Индже са присъствали към 5 милиона души.

Автобусът, с който пристигна опозиционният кандидат трудно си проби път към трибуната поради огромното множество хора и митингът започна с около час закъснение.

Мухарем Индже предупреди, че ако на изборите победи сегашният президент Реджеп Таип Ердоган, турската лира ще се обезцени още повече, цените ще нараснат, проблемите с със сирийските бежанци в страната, които са около 3.5 милиона, така и няма да бъдат решени.

Според наблюдателите, високият рейтинг на опозиционния кандидат предполагат вероятност Ердоган да не бъде избран на първия тур. Ако този вариант се превърне в реалност е възможно на втория тур да има обединение "всички срещу Ердоган".

Митингите в подкрепа на Индже, които се проведоха на 22 юни в Анкара и Измир събраха стотици хиляди негови поддържници.