Изборите в България са насрочени за 27 октомври, дотогава има служебно правителство. След това се надявам, че ще има редовен кабинет, с който ще можем да седнем на масата и да намерим съвместно решение, което най-накрая да премахне десетилетната блокада в процеса на европейска интеграция. Това е двупосочна улица. Това заяви премиерът на РСМ Християн Мивкоски, цитиран от БГНЕС.

Ние сме за отблокирането на евроинтеграционния процеси и ще работим посветени на тази програма. От друга страна трябва да имаме партньор, с когото да общуваме, подчерта той.

Според него РСМ и България трябва да градят добросъседски отношения. По думите му Договорът за добросъседство трябва да е основата за това. Мицкоски подчерта, че т.нар. френско предложение може да има допълнение.

Премиерът на РСМ подчерта, че правителството му ще работи за пълноправно членство на страната в ЕС. Той добави, че бъдат направени реформи, включително промени в Конституцията, но изтъкна, че този процес не зависи само от него.

По думите му гражданите на РСМ са изправени пред изисквания и унижения като никой друг гражданин от бившия Източния блок, докато се приближават към членството в Европейския съюз. Близо 20 години сме кандидати за членство в ЕС, а почти 25 години минаха от подписването на Споразумението за стабилизиране и асоцииране. За съжаление, поради безпринципни искания и местни политици, които в полза на собственото си забогатяване и корупция приеха всичко, ние не можем да продължим, каза още Мицкоски.

Мицкоски готов за диалог с новото българско правителство

Мицкоски готов за диалог с новото българско правителство

Премиерът на РСМ се пита кой нарушава правата на българите?