Президентът на Египет Хосни Мубарак отложи посещението си в САЩ за непопределено време заради смъртта на внука си, съобщи АФП.

12-годишният внук на президент Мухаммад Мубарак почина на 19 май от изостряне на болестта. Не се съобщава точно от какво е боледувало момчето. Знае се само, че е било лекувано в Париж. Според Ройтерс погребението се е състояло на 19 май в Кайро.

Мубарак трябваше да пристигне в САЩ на 26 май. Обама планираше да проведе среща с египетския президент скоро след срещата си с премиера на Израел Бенямин Нетаняху, която се състоя на 18 май. По този начин Обама се надяваше да повлияе на урегулирането на близкоизточния конфликт.

Барак и Мишел Обама изпратиха съболезнователна телеграма до египетския държавен глава. Сега срещата между египетския и американския държавни глави ще се проведе на 4 юни, когато Обама ще посети Египет.

Ройтерс съобщава, че Мухаммад е по-големият син на бизнесмена Али Мубарак, по-голям син на Хосни Мубарак. Той има още един син - член на политическата партия на своябаща и най-вероятен негов приемник- Джамал.