Сваленият от поста президент на Египет Хосни Мубарак и неговата съпруга Сюзан Сабит са готови да се откажат от своята недвижимост и всички финансови спестявания в полза на египетския народ.

Това е съобщил днес информационният интернет портал „Егинюс", цитиран от ИТАР-ТАСС. „Егинюс" цитира представители на следствения антикорупционен комитет, който разглежда делата за собствеността на бившия египетски президент, натрупана по време на управлението му.

Според информационния портал най-вероятно става въпрос за апартаментите и вилите в Кайро, Шарм ал-Шейх, Александрия и на северното крайбрежие на Средиземно море, както и за невдижимости, които не са включени в този списък.

Освен това Сюзан Мубарак е изразила готовност за компромис и да се откаже от президентския дворец в столичния раон Хелиополис, където съпружеската двойка живееше през последните десетилетие.

В момента специалният следствен комитет под ръководството на заместник правосъдния министър Асем ал-Гухри извършва оценка на всякаква недвижимост, принадлежащи на Мубарак и изясняване на всички обстоятелства по сделките, чрез които са придобити тези домове и вили.

Същевременно днес е била извършена спешна диагностична операция на Сюзан Мубарак, след което тя е била приета със сърдечен пристъп в болницата в Шарм ал-Шейх.