Неизвестни са опитали да подпалят сградата, в която се помещава предизборния щаб на кандидата за президент на крайната десница Марин льо Пен. Нанесени са незначителни щети, съобщава "Гардиън".

Пожарникарите са били извикани в 2:40 часа местно време. Сградата се намира в центъра на Париж.

Говорителят на противопожарната служба уточни, че пожарът е бил бързо овладян, като има щети само по входната врата и изтривалката.

Офисите на предизборния щаб на Марин льо Пен се намират на горните етажи на сградата, която се намира на една от най-престижните улици на френската столица, в близост до Елисейския дворец.

Противничката на глобализацията и Европейския съюз Льо Пен е с изравнени сили с центриста Еманюел Макрон според социологическите проучвания за първия тур на президентските избори на 23 април.

Полицейски източник заяви, че причината за пожара "не е естествена и вероятно криминална", добавяйки, че наблизо бил изрисуван като графит лозунга "FN vs. KLM".

Групировка, наричаща себе си "Борба с ксенофобията", се е свързала с агенция "Франс прес", за да поеме отговорност за атаката, която тя уточнила, че била извършена с "коктейли Молотов". 

Свързалият се с АФП, който отказал да се представи, също така твърдял, че бил извършил подобно нападение срещу крайнодесен вестник и се зарекъл, че тези действия щели да продължат до изборите.