Американският президент Доналд Тръмп получава толкова много критики за отношенията между неговия предизборен щаб и Русия, че той не можел дори да си позволи да консумира руска подправка за салата. Това обяви говорителят на Белия дом Шон Спайсър, цитиран от "Политико".

По време на размяна на остри реплики с журналистката Ейприл Райън по време на пресконференция в Белия дом, Спайсър отвърнал остро на въпрос на Райън за това как администрацията на Тръмп се опитва да подобри имиджа си на фона на няколкото разследвания за руската намеса в изборите и въпроси относно това дали представители на предизборния щаб на Тръмп не са сътрудничили с Кремъл.

Почти веднага след като Райън споменала Русия, Спайсър я прекъснал, за да каже, че нямало "никаква връзка".

"Ако президентът сложи руска подправка в салата си довечера, по някакъв начин това е руска връзка", отвърнал саркастично говорителят на Белия дом.

Спайсър обвинил Райън в опит да "задълбае" по темата, след като тя се опитала да изясни въпроса си.

След като Райън задала следващия си въпрос за среща между Тръмп и бившия държавен секретар Кондолиза Райс, Спайсър се раздразнил отново и я "скастрил". В този момент пресконференцията приключила, тъй като говорителят на Тръмп отказал да отговаря на повече журналистически въпроси.