Руски и сирийски самолети засилиха бомбардировките си срещу ДАЕШ (Ислямска държава) по границата между Йордания и Израел в югозападна Сирия, след като бойците нахлуха в райони, изоставени от други бунтовнически групи, съобщават дипломатически и опозиционни източници, цитирани от "Ройтерс".

Свързани с ДАЕШ сили, укрепени около Ярмук, който граничи с окупираните от Израел Голански възвишения и Йордания са отблъснали атака на сирийската армия и нейните съюзници, допълват източниците на "Ройтерс".

Източник на разузнаването коментира, че 1 000-1 500 бойци от ДАЕШ продължават да отстояват позициите си, въпреки 10-дневната кампания, която според него е засегнала селата и е причинила "незнаен брой" цивилни жертви.

Сирия нанася десетки удари по южните Голански възвишения

Сирия нанася десетки удари по южните Голански възвишения

Армията, подкрепена от руска въздушна кампания, нахлува в покрайнините на провинция Кунийтра

Бивш местен жител, който поддържа контакт с роднини коментира, че хиляди цивилни, чиито селища са бомбардирани, са избягали в територии контролирани от армията или бунтовниците.

Друг източник, запознат със ситуацията съобщава, че ДАЕШ всъщност са успели да разширят територията си през последните 20 часа, превземайки най-малко 18 села, изоставени от бунтовниците от на Свободната сирийска армия. Възползвали са се от разпадането на своите идеологически съперници, са които твърди, че са отстъпници, допълва източникът.

Сирийската армия коментира, че въздушните артилерийски удари в региона Ярмук, единственият останал "джоб", държан от сунитски фундаменталисти в югозападната част на страната, са унищожили "десетки терористи в кампания, чиято цел е да смаже екстремистите".

Израел евакуира 800 "бели каски"

Израел евакуира 800 "бели каски"

Те и семействата им отиват към Канада, Великобритания и Германия