Германската полиция потвърди в понеделник, че в неделя вечерта в Мекнхайм до Бон е убит нападател след като е стрелял по полицаи, съобщават медиите в Германия.

44-годишният стрелец е ранил тежко полицай. Тече разследване след голяма операция в неделя вечерта.

Според информацията, извършителят е от района на Мекенхайм и е бил член на клуб по стрелба. Възможно е да е бил пиян при стрелбата. Според информацията от WDR стрелецът е имал две оръжия със себе си и големи количества боеприпаси.

Твърди се, че е стрелял не само във въздуха, но и по жилищни сгради. В къщите няма пострадали. Нападателят е стрелял по полицейска кола. Полицаят в нея е тежко ранен и е трябвало да бъде хоспитализиран.

Не е ясно кой е нападателят и какъв е мотивът му. Около 21 часа жителите на Мекенхайм алармирали полицията и съобщили, че на няколко места в града се стреля.

Последва мащабна операция, пътищата са отцепени. Първите пристигнали полицаи са посрещнати със стрелба. Когато пристигат повече полицаи и специални части в Мекенхайм, те успяват да неутрализират мъжа.

Стрелецът е прострелян и умира скоро след това от нараняванията си. Говорител на полицията обяви, че заплахата е отстранена, разследването продължава.