Въоръжен мъж е стрелял по тичащи израелци от преминаваща кола на кръстовище близо до окупирания град Рамала на Западния бряг във вторник, съобщиха медици, а израелските военни блокираха пътищата и започнаха издирване на стрелеца, предава Ройтерс.

Израелските спешни медици съобщиха, че са оказали помощ на 28-годишен младеж с нараняване на ръката, преди да го прехвърлят в болница. Той е тичал с група с други израелци в памет на загинали войници, когато израелците почитат паметта на загиналите си военни във вторник.

Стрелбата е станала по път 60, главната магистрала в окупирания Западен бряг, която минава покрай някои големи израелски селища.

Това е поредният инцидент в ескалиращото израелско-палестинското насилие, с чести военни нападения и насилие от страна на израелски заселници на фона на поредица от палестински нападения.

В понеделник палестинец се вряза с колата си в пешеходци на улица в Йерусалим, ранявайки петима души, включително 70-годишен мъж, който остава в тежко състояние. По-рано израелски войници убиха палестинец по време на нападение в окупирания Западен бряг. Повече от 90 палестинци и най-малко 19 израелци и чужденци са били убити от януари насам.

Израелски войници застреляха двама въоръжени палестинци
Обновена

Израелски войници застреляха двама въоръжени палестинци

Израел затваря Храмовия хълм за немюсюлмани до края на Рамазана