Въоръжени бойци откриха огън в събота по пост на ливанската армия в северната част на долината Бекаа. Според портала El Nashra престрелката е станала в района на Мекна в околностите на град Хермел. Не се съобщава информация за загинали и ранени.

По-рано пресслужбата на Министерството на отбраната на републиката обяви потушаването на опит за контрабанда на бензин за съседна Сирия. В хода на това беше застрелян шофьор на камион, който отказа да спре на контролно-пропускателен пункт. В изявление на пресслужбата се отбелязва, че той се е опитал да насочи камиона си към войниците. Още двама контрабандисти, които са били в пилотската кабина, са задържани от военнослужещите.

Голям недостиг на гориво и медицински консумативи в Ливан

Голям недостиг на гориво и медицински консумативи в Ливан

Ливан страда от една от най-тежките икономически кризи в света от повече от 150 години

През последните дни ливанските власти засилиха мерките за сигурност на границата със Сирия, предвид острия недостиг на петролни продукти в страната поради кризата. Изпълняващият длъжността вътрешен министър Мохамед Фахми заяви, че "се предприемат мерки за предотвратяване на незаконния износ на бензин и мазут от страната".

Според портала El Nashra нападението срещу армейския пост е извършено от членове на клана Мекдад от Рас Баалбек, които са замесени в незаконната търговия с петролни продукти.