Централата на крайнодясната гръцка партия "Златна зора" е била атакувана от група младежи, въоръжени с чукове, причинявайки щети на помещенията, но пострадали няма, съобщава "Асошиейтед прес".

От полицията уточниха, че няколко души са били арестувани за разпит след нападението. Младежите са разбили магазин на партерния етаж на централата на партията в столицата Атина на оживен път по време на час пик за трафика и са хвърлили червена боя по входа на сградата.

Основана като неонацистка групировка през 1980-те години, "Златна зора" излезе на трето място на парламентарните избори през 2015 г., като отбеляза рязко увеличаване на обществената подкрепа по време на мащабната финансова криза в страната. Офиси на партията са били обект на бомбени нападения в миналото, докато двама членове на "Златна зора" бяга застреляни през 2013 г. при нападение, отговорност за което пое крайнолява екстремистка групировка.

Говорителят на партията Илиас Касидиарис обвини правителството, че си затваря очите за атаки срещу "Златна зора".

"Те си мислят, че с тероризъм и коктейли "Молотов" ще спрат "Златна зора". "Златна зора" няма да бъде спряна и тя е единствената сила, която се бори срещу разпродаването на Гърция", изтъкна говорителят на партията.