Граничен инцидент е стана вчера в района Сал ал Хиям в Южен Ливан, съобщи АП. Според телевизия "Ал Маядин" израелските войници са открили предупредителен огън по патрул на ливанска армия, който се бил приближил до граничните бариери. Според него това се е случило в момент, когато ливанските военни са преследвали натрапник, който се е опитвал да навлезе на израелска територия.

"През нощта израелският враг е съсредоточил най -малко шест бронирани машини на този участък от границата срещу село Кфар Кила, а безпилотни летателни апарати патрулирали в небето", каза ливански военен източник пред телевизионния канал. Според него два отряда на израелците изследват района в съседство с еврейското селище Метула, за да се уверят, че няма терористи, проникнали през границата.

Ливан изстреля три ракети срещу Израел

Ливан изстреля три ракети срещу Израел

Израел отвърна с артилерийски обстрел

На 4 август израелската артилерия изстреля общо 92 снаряда в Южен Ливан, които експлодираха в районите Уади Хамул, Ал Саддан, Сал ал-Мари, Сал ал-Хиям и Сал-Булат. Обстрелът последвал в отговор на въоръжена провокация от палестински радикали, които изстреляха три ракети по израелска територия. Обстрелът не доведе до смъртта на цивилни, но засили напрежението на ливанско-израелската граница.