Заподозрян нападател е бил убит от израелски войници, след като е блъснал колата си в КПП на Западния бряг в събота, съобщи АФП.

Агенцията се позова на израелската армия.

Това е ескалация, която заплашва да сложи край на относителното затишие по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Смъртта на палестинеца настъпи по-малко от 24 часа, след стрелба в джамията Ал-Акса в Ерусалим.

Армията съобщи, че тази вечер терорист е извършил "атака чрез таран в съседство с град Бейт Умар", преди да бъде неутрализиран, а неин говорител потвърди пред АФП предполагаемата смърт на нападателя.

Медиците от "Маген Давид Адом" съобщиха, че тримата мъже са откарани в болници в Ерусалим с тежки, средни и леки рани.

За 13-та седмица протестите в Израел не спират

За 13-та седмица протестите в Израел не спират

Предложените реформи ще ограничат правомощията

В изявление Палестинската власт идентифицира загиналия мъж като Мохамед Барадия, на 23 години.

Израелската полиция съобщи, че повече от 100 000 палестинци са се събрали да се молят в третото най-свято място на исляма, построено върху така наречения от евреите Храмов хълм - най-святото място на юдаизма.

В целия град са разположени над 2 000 полицейски служители.

Йорданският орган, който администрира комплекса на джамията, определя броя на поклонниците на 250 000.

Нарастването на насилието в израелско-палестинския конфликт от началото на годината породи опасения за кръвопролития по време на Рамазана.

От началото на годината конфликтът е отнел живота на 88 палестинци, включително бойци и цивилни, и на един израелски арабин.

За същия период са убити други 14 израелски граждани, включително членове на силите за сигурност и цивилни, както и един украинец, сочи справка, базирана на официални източници от двете страни.