Най-малко 12 заподозрени престъпници са били убити на магистрала близо до Ермосийо в северния мексикански щат Сонора, каза държавен служител по време на осуетен опит за спасяване на сина на убиец от картел.

Други седем са избягали и някои вероятно са ранени, се казва в изявление на щатската прокуратура на Сонора. Говорител потвърди пред Ройтерс, че 12 са били убити.

Двама служители по сигурността са били хоспитализирани след кръстосания огън, но вече са в стабилно състояние, се добавя в изявлението.

Службата каза, че подозира, че групата, въоръжена с огнестрелни оръжия, се е опитвала да спаси сина на Хесус Умберто Лимон, заподозрян убиец, работещ за фракция на картела Синалоа, ръководена от синовете на Хоакин "Ел Чапо" Гузман.

Синът на заподозрения убиец, Карлос Умберто, е бил задържан минути преди това за "престъпления срещу здравето" в Камино дел Сери, се казва в съобщението, без да се дават повече подробности.

Прокуратурата каза, че правителствени агенти са били атакувани в събота следобед на магистрала, свързваща столицата на щата Ермосийо с Баия де Кино на тихоокеанското крайбрежие, но силите за сигурност са успели да отблъснат атаката.

Силите за сигурност са открили 21 бойни оръжия, включително AR-15 и AK-47, пълнители, бронежилетки, камуфлажен комплект, шест модерни микробуса и "значително" количество боеприпаси.

12 загинали при стрелба в Централно Мексико

12 загинали при стрелба в Централно Мексико

Въоръжена група е открила огън по присъстващи на празненство