Нова израелска въздушна атака е била извършена срещу южните предградия на ливанската Бейрут. Това се е случило скоро, след като Израел е издал предупреждения за евакуация. Това съобщава "Ал джазира", като се позовава на ливански държавни медии. 

"Израелските военни самолети нанесоха нов удар преди малко в района на Чуейфат", съобщи официалната Национална информационна агенция на Ливан.

Кадрите показват кълбо дим, издигащо се от набелязаното място.

Израел атакува "Хизбула" в предградие на Бейрут

Израел атакува "Хизбула" в предградие на Бейрут

Съобщава се за разрушени сгради

Израелската армия издаде нови заповеди за евакуация на жителите на два района в южните предградия на Бейрут, Ливан, докато се готви да ги удари.

"Намирате се близо до обекти на "Хизбула", които израелските военни ще атакуват скоро", написа говорител на арабски език в X.

Припомняме, че рано сутринта в четвъртък, Израел атакува "Хизбула" в предградие на Бейрут. 

Израелски въздушни удари превърнаха древния ливански град Тир в призрачен град. Кметът на Тир, Хасан Дабук, съобщи, че само една четвърт от жителите на града са останали, а хората се страхуват да ни ги застигне съдбата на превърнатата в руини ивица Газа. 

През последните дни Израел засили ударите си по болници и медицински заведения в Ливан, унищожавайки 13 болници и над 100 здравни обекти. Световната здравна организация съобщава, че над 100 медици и спасители са загинали в региона през последната година.

Ливанските власти твърдят, че ударите на Израел са насочени към деморализиране на населението, но хора като Мруех вярват, че тяхната отговорност и работа са форма на съпротива срещу насилието.

САЩ не са видели доказателства, че "Хизбула" държи пари и злато в бункер под болница в Бейрут

САЩ не са видели доказателства, че "Хизбула" държи пари и злато в бункер под болница в Бейрут

САЩ и Израел продължават работата по изясняването на въпроса

Над 2,500 души са загинали, а 1,2 милиона са били принудени да напуснат домовете си, според ливанските власти.