Американският президент Доналд Тръмп препубликува в профила си в "Туитър" публикация на любимата си телевизия Fox News, в която се твърди, че нов доклад обвинява уволнения от него шеф на ФБР Джеймс Коми, че предоставените от него материали на негов приятел съдържат строго секретна информация.

Тръмп повтори позицията си, че разкриването от страна на Коми на съдържанието на записките си на приятел, за да ги предаде на медиите, е незаконно. "Джеймс Коми разкри класифицирана информация на медиите. Това е абсолютно незаконно!", пише той.

С това Тръмп се опитва да внуши, че е бил прав да уволни Коми, тъй като беше остро разкритикуван, че го прави, защото той разследва връзките на негови приближени с Русия преди и след президентските избори от 2016 г., а също и намесата на Русия в изборите в негова полза. 

Уволненият от Тръмп шеф на ФБР: Без съмнение Русия се намеси в изборите
Обновена

Уволненият от Тръмп шеф на ФБР: Без съмнение Русия се намеси в изборите

Обвини Тръмп и хората му в "лъжи"

Също така американският държавен глава препубликува друг туит на телевизия Fox News, в който политическата анализаторка и създателка на медията "Болд" Кари Шефилд критикува американските мейнстрийм медии, които са критично настроени към Тръмп.

"Мейнстрийм медиите пренебрегват задължението си да представляват обществеността. Те не представляват половината от страната", изтъква Кари Шефилд.

Тръмп е препубликувал и туит на актьора Джеймс Уудс, който е написал, че едва след като Тръмп стана президент, било възможно да се види размерът на щетите, нанесени от администрацията на предишния президент Барак Обама.