Лидерът на управляващите германски християндемократи, Анегрет Крамп-Каренбауер, критикува администрацията на американския президент Доналд Тръмп, заради това, че създава все по-големи трудности "да работим заедно в света", съобщава "Ройтерс".

Запитана за заплахите на САЩ за санкции срещу германски компании, участващи в ръководения от Русия газопровод "Северен поток 2", Крамп-Каренбауер коментира, "че начинът, по който американската администрация провежда политиката си - с много санкции, с излизането от редица международни споразумения - това не е добър начин за работа с другите."

Крамп-Каренбауер, която наследи Ангела Меркел като лидер на Християндемократическия съюз през декември и наричана понякога "новата Меркел или протеже на Меркел", похвали канцлера за стабилната защита на мултулатерализма на Световния икономически форум в Давос.

Меркел вижда мрачна картина, но защити глобализацията

Меркел вижда мрачна картина, но защити глобализацията

Меркел посочи два сериозни проблема

Кръмп-Каренбауер, която се присъедини към Меркел в Давос с водещи жени от политиката и бизнеса, заяви, че преговорите, компромисите и международните правила, които са спазвани, са позволили на световните сили да постигнат много в миналото.

"Много е трудно, ако някой от партньорите казва, че тези правила вече не се прилагат и си тръгват от споразумения. Това създава все по-големи трудности да работим заедно в света", допълва тя.

Германия иска подобряване на отношенията със САЩ

Германия иска подобряване на отношенията със САЩ

Германският външен министър