Джон Кенеди със съпругата си Джаки Нови данни за убийството на Джон Кенеди, ще бъдат представени във Вашингтон, съобщават информационните агенции.

Самата конференция, на която ще бъде изнесена информацията, е наречена „Скри ли правителството на САЩ подробности около убийството на Кенеди?”

Шестима експерти и следователи ще участват в конференцията, „за да разбулят мистерията” около убийството на Кенеди, застрелян през 1963 г. в Далас.

Сред експертите е Дъглас Хорн, бивш главен анализатор на материалите на Пентагона в създадената от конгреса комисия за проучване на материалите от убийството на Кенеди. Участие ще вземе и специалист по радиационна онкология Дейвид Ментик.

Официалната версия на разследването е, че Кенеди е убит от Ли Харви Осуалд, който е действал сам.

Според други данни обаче стрелците са били не по-малко от двама. Американският издател и публицист Томас Липскъмб ще представи на конференцията нови данни, които ще поставят под съмнение автентичността на кадрите от убийството на Кенеди, заснети с любителска кинокамера от случаeн очевидец на трагедията - Запрудър.

Липскъмб ще покаже фотография, направена на площад Dealey Plaza в деня на убийството - на същото място и по същото време. На нея се виждат две жени с черни обувчици. Същите тези две жени на лентата на Запрудър носят бели маратонки.

Припомняме, че 26-секундният 8-милиметров филм на Запрудър е един от осемте любителски филма, запечатали смъртта на Кенеди. Именно този филм обаче стана основното доказателство, на което се позова Комисията Уорън, разследваща убийството.

Очаква се на конференцията във Вашингтон да бъдат представени и данни за това, че по време на аутопсията мозъкът на Кенеди бил подменен. За първи път подобно твърдение бе тиражирано през 1998 г.