Поддръжници на опозиционния лидер Мир Хосеин Мусауи са се събрали на нов масов протест в северен Техеран, въпреки призивите на изгубилия изборите бивш премиер, съобщава БиБиСи.

Припомняме, по-рано днес Мусауи призова привържениците си да не излизат на улиците, опасявайки се от нови прояви на насилие след като вчера по време на демонстрацията загинаха 7 души.

За момента медията не може да потвърди това със сигурност, тъй като отразяването на следизборните събития в страната беше строго ограничено за чужди журналисти.

Кореспондентите на британската медия съобщават, че тълпи с размер на тези от понеделник не са били виждани в Техеран от 1979 година, когато е проведена Иранската революция.

Свидетел е предал, че днешният митинг е дори по-голям от понеделнишкия.

От здравните власти в страната до момента са съобщили за 8 смъртни случая в следствие на размириците. Припомняме, до момента сведенията бяха за 7 загинали след размириците.

Припомняме, по-рано днес Съветът на пазителите на Ислямската революция, върховният законодателен орган на Иран, разпореди повторно преброяване на бюлетините от оспорвания президентски вот.

За момента анулирането на изборите не се обсъжда, въпреки че някои от кандидатите обявиха, че това ще се случи. Според опозицията много от гласовете са били изгубени.