Ексшефът на предизборния щаб на Доналд Тръмп - Пол Манафорт, е бил политически консултант на руската страна около 10 години - значително по-дълго, отколкото признаваше по-рано.

Освен това той е бил свързан с близкия до Кремъл бизнесмен Олег Дерипаска - собственик на компанията "Базов елемент" и президент на компанията "Русал", предаде Дойче веле.

Според информация на "The Wall Street Journal", двамата са имали общ бизнес не само в Украйна по времето проруския президент Виктор Янукович, но и в Грузия, и в Черна гора.

По-рано американският конгрес отказа да осигури на Дерипаска имунитет в замяна на показания по разследването на руската намеса в американските президентски избори. Бизнесменът отрича да е свързан финансово с Манафорт.

ФБР обискира дома на Пол Манафорт

ФБР обискира дома на Пол Манафорт

Иззети са документи по разследването на руската афера...

"The Wall Street Journal" посочва, че Пол Манафорт е започнал да работи за руската страна още през 2004 г. Това е продължило до 2015 г., а през 2016 г. Манафорт оглави щаба на Тръмп.

През август 2016 г. той беше принуден да подаде оставка заради разкритията по руската афера.

Една от конкретните причини беше информацията, че между 2007 г. и 2012 г. е получил от Янукович и неговата Партия на регионите над 12 милиона долара.