Пекин все по-често използва китайски частни фирми за придобиване на чуждестранни технологии за своите военни, което предизвиква притеснения сред официалните лица във Вашингтон, твърди документ, публикуван от нестопанската изследователска организация "Център за съвременна отбрана".

Според доклада, компаниите са подложени на натиск от страна на комунистическата партия на Китай, за да използват икономическата си продукция, включително техните отношения, за подобряване на вътрешната отбрана като част от стратегия, наречена "Военно-граждански синтез".

Стратегията създава нови рискове, като чуждестранни компании и изследователи, работещи с китайски партньори, помагат на Народоосвободителната армия да придобие необходимата технология и опит, за да подобри възможностите си.

Американските служители твърдят, че компаниите, участващи във Военно-гражданския синтез, също участват в кражби на интелектуална собственост, което е един от основните въпроси в търговските преговори между двете най-големи икономики в света.

Пентагонът се насочва срещу компании контактуващи с китайската армия

Пентагонът се насочва срещу компании контактуващи с китайската армия

Съставя списък за да пази националната сигурност и отбранителните доставки на САЩ