Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята да се срещне отново с руския държавен глава Владимир Путин, но не по-рано от началото на 2019 г. - след като приключи разследването по руската намеса в американските избори, предадоха информационните агенции.
Новината беше огласена от съветника на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън.

По-рано - на 19 юли, пресаташето на Белия дом Сара Сандърс обяви, че президентът е възложил на Болтън да "покани президента Путин във Вашингтон през есента", като добави, че "обсъждането на срещата вече е започнало".

Готви се нова среща Тръмп - Путин

Готви се нова среща Тръмп - Путин

Двамата ще се видят във Вашингтон

Припомняме, на 16 юли Тръмп и Путин и Путин се срещнаха в Хелзинки, като част от разговорите бяха "на четири очи". Това породи множество въпроси какво е останало скрито и дали Доналд Тръмп не е влязъл в тайни договорки с Кремъл, накърнявайки политиката на собствената си страна. Критични мнения бяха изказани, не само от Демократическата партия, но и от редовете на републиканците.

В рамките на разследването на руската намеса в президентските избори, водено от спецпрокурора Робърт Мълър, се проучват и връзките между изборния щаб на Тръмп и Русия. Президентът категорично отрича наличието на такива връзки, въпреки доказателствата за нееднократни срещи на хора от екипа му с руски представители.

През месец май Мълър предупреди, че ако Тръмп откаже да отговаря на въпроси по разследването, ще му бъде изпратена призовка, с което ще бъде задължен да го направи. Той предаде на президентските адвокати списък с повече от 40 въпроса.