Бившият говорител на Камарата в САЩ Нют Гингрич заяви, че за да победи китайската пропаганда, САЩ трябва да спечели комуникационна война

Гингрич обяснява, че американците подценяват "мащаба, интензивността и агресивността на подхода на китайската диктатура към пропагандата".

Той коментира, че САЩ се нуждаят от световни усилия за комуникация, които биха "противодействали и преодолели лъжите на китайската комунистическа диктатура".

Според него, "китайската комунистическа диктатура продължава със световна кампания да крие своята роля в разпространението на коронавируса и "задушава всякакви американски усилия за разкриване на истината".

"Китайската комунистическа диктатура инвестира много повече пари, талант и енергия в определянето и спечелването на пропагандни кампании. Знае, че ако може да определя истината, може да определи резултата дори срещу по-силни противници. Също така знае, че определянето на условията на дебата често определя, кой ще спечели дебата."

Той допълва, че Китай дори промотира кампания, която обвинява САЩ за разпространението на коронавирус. "Наглостта на лъжите им дава собствен живот и ерозира американската позиция".

Гингрич счита, че за да победи китайската пропаганда, САЩ трябва да стартира собствени комуникационни усилия.

"Ако ще печелим в конкуренцията с китайската комунистическа диктатура, през следващите половин век или повече (и вероятно тя ще бъде по-дълга и по-сложна от Студената война със Съветския съюз), ще трябва да измислим нова серия от институции и създаване на нова серия от правила за спечелване на комуникационната война", допълва той.

"Днес бюрокрациите на американското правителство са буквално неспособни да получат одобрение за съобщения в цикъла на лъжите на Китай. Резултатът е едностранна пропагандна война. В името на американското оцеляване трябва да се справим по-добре", пише Гингрич.

Китай хока САЩ, "нелепо" било търсенето на отговорност и компенсации от него за COVID-19

Китай хока САЩ, "нелепо" било търсенето на отговорност и компенсации от него за COVID-19

"Пълен политически фарс"