Още през 2015 г. бившият американски президент Барак Обама е притиснал вицепрезидента си Джо Байдън да не се кандидатира за президент през 2016 г., тъй като е смятал, че Хилари Клинтън има най-голям шанс да спечели, съобщава "Ню Йорк таймс".

След няколко седмици опити да разговаря с Байдън за кандидатурата за президент през 2016 г., Обама най-накрая е инструктирал един от стратезите си да информира тогавашния вицепрезидент за шансовете му да спечели. "Президентът не беше окуражаващ", отбелязал по-късно Байдън, който в края на краищата се оттегли от надпреварата, като причина за това обяви скръбта покрай смъртта на сина си.

Джо Байдън официално се кандидатира за президент на САЩ
Обновена

Джо Байдън официално се кандидатира за президент на САЩ

Социологическите проучвания показват, че Байдън е водещият кандидат на Демократическата партия

Миналата седмица Байдън обяви, че ще впуска в надпреварата за президентска номинация на Демократическата партия за изборите през 2020 г. във видео, публикувано в социалните мрежи.

Дни по-късно той каза, че е помолил Обама да не го подкрепя в опита му да стане президент, подертавайки, че "който спечели тази номинация, трябва да я спечели със собствени сили и със собствените си заслуги".

Тръмп предупреди „заспалия Джо” Байдън за "грозна" президентска битка

Тръмп предупреди „заспалия Джо” Байдън за "грозна" президентска битка

Заспалият Джо, добре дошъл в битката