Бившият американски президент Барак Обама е знаел за опитите за руска намеса в последните президентски избори в САЩ. 

Той е бил известен за това от ЦРУ през лятото на миналата година.

Според сведенията, държавният глава е бил предупреден за конкретни нареждания от самия руски президент Владимир Путин как да победи Доналд Тръмп на вота. 

Това съобщава Washington Post. 

Обама обаче не е предприел твърди мерки в отговор, за което е обвиняван от демократите. 

Тръмп обвини администрацията на Обама за руската намеса в изборите

Тръмп обвини администрацията на Обама за руската намеса в изборите

Попита защо демократите отказали да предадат сървъра си на ФБР

Настоящият държавен глава Доналд Тръмп се осъмни от оценката на 17-е американски разузнавателни агенции, които обявиха, че Русия се е намесила. 

Тръмп добави, че ако има намеси на Русия в президентските избори, то те са станали в администрацията на предишния президент на САЩ.

"Между другото, ако Русия е работила толкова усилено по президентските избори от 2016 г. всичко това се е случило по време на администрацията на Обама. Защо тогава те не са ги спрели?", написа Тръмп в Туитър.

Според всичките 17 разузнавателни служби Русия стои зад кибер атаката върху служебните сървъри на Демократическата партия и се е опитала да повлияе на резултата от президентските избори от 2016 г. в полза на Тръмп.

Според него обаче по този начин Демократическата партия просто си търси оправдание за загубата на изборите. Той попита и защо демократите са отказали да предадат своя сървър на ФБР.