Великобритания наложи санкции на четирима израелски граждани в понеделник, заявявайки, че са екстремистки заселници, които са нападнали насилствено палестинци в окупирания от Израел Западен бряг, предава "Ройтерс".

Мерките налагат строги финансови забрани и ограничения за пътуване на четиримата лица, за които Великобритания каза, че са замесени в "явни нарушения на човешките права".

"Екстремистките израелски заселници заплашват палестинците, често с оръжие, и ги принуждават да напуснат земя, която им принадлежи по право", каза британският външен министър Дейвид Камерън.

"Това поведение е незаконно и неприемливо. Израел също трябва да предприеме по-строги действия и да спре насилието на заселниците. Твърде често виждаме поети ангажименти и поети ангажименти, но не и изпълнени."

Британското външно министерство съобщи, че е имало безпрецедентни нива на насилие от заселници на Западния бряг през последната година.

САЩ също така наложиха санкции по-рано този месец на четирима израелци, обвинени в участие в насилието на заселниците на Западния бряг.

Камерън: Израел трябва да помисли сериозно преди по-нататъшни действия в Рафах

Камерън: Израел трябва да помисли сериозно преди по-нататъшни действия в Рафах

Великобритания иска незабавна пауза в боевете която да доведе до прекратяване на огъня