Съветникът по политическите въпроси на американския президент Доналд Тръмп - Стивън Милър, e бил обиден публично на една от улиците на столицата Вашингтон, съобщава в. "Вашингтон поуст".

Милър си поръчал суши за вкъщи в малък ресторант в центъра на града, недалеч от дома му. След като платил 80 долара за сушито и излязъл с покупката, служител в ресторанта го последвал и публично го оскърбил, а след това му показал два средни пръста.

Според изданието впоследствие Милър разказал на колегите си, че той се вбесил и хвърлил сушито на земята, опасявайки, че някой в ресторанта се е изплюл в храната му или я е отровил.

Изгониха говорителката на Тръмп от ресторант

Изгониха говорителката на Тръмп от ресторант

Защото работела за десния популистки президент Доналд Тръмп

Това не е първият случай, в който биват обиждани настоящи или бивши служители на Белия дом. През миналата седмица бившият съветник на Доналд Тръмп по стратегическите въпроси Стивън Банън разглеждал книги в антикварна книжарница в Ричмънд, когато жена започнала да го ругае. Собственикът на книжарниците бил принуден да помоли жената да напусне.

Друг епизод се разиграл по време на обяд в заведение на ръководителя на Агенцията за опазване на околната среда (EPA) Скот Пруит и неговият помощник. Посетителка на заведението се приближила до политика и настояла, че трябва да напусне поста. Впоследствие той така и направи.

През юни тълпа демонстранти последвала ръководителката на Министерството на вътрешната сигурност Кирстън Нилсън в мексикански ресторант, за да изразят недоволството си от разделянето на семействата на нелегални имигранти. "Позор!" - крещели протестиращите, докато Нилсън седяла на масата.

Също така наскоро собственикът на ресторант в щата Вирджиния Стефани Уилкинсън помоли пресаташето на Белия дом Сара Сандърс да напусне заведението.